Οι Νέοι Φάκελοι – Πάτρα Μετανάστες – Σόφια

fakeloiΟι Νέοι Φάκελοι – Κύπρος – Πάτρα Μετανάστες – Σόφια

Οι άνθρωποι του Προέδρου

ΟΙ ΝΕΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ ρίχνουν φως στην προσωπικότητα του εκλιπόντος Κύπριου ηγέτη Τάσσου Παπαδόπουλου και σκιαγραφούν τον σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισε στην ιστορία του Κυπριακού προβλήματος. Συνεργάτες, συναγωνιστές αλλά και Τουρκοκύπριοι μιλούν στους ΝΕΟΥΣ ΦΑΚΕΛΟΥΣ για τον πέμπτο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, τον άνθρωπο που είπε όχι στο σχέδιο Ανάν, τον αγωνιστή της ΕΟΚΑ και τον στενό συνεργάτη του αρχιεπισκόπου Μακαρίου.

«αποκλεισμένοι» στην Πάτρα

ΟΙ ΝΕΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ ταξιδεύουν στην Πάτρα για να ανακαλύψουν 4000 μετανάστες που ζουν «αποκλεισμένοι» Με την κάμερα της εκπομπής μπαίνουμε στον «απαγορευμένο» καταυλισμό τους, που τα τελευταία 10 χρόνια αποτελεί το μοναδικό καταφύγιο για ανθρώπους που φτάνουν παράνομα στη χώρα μας για ένα καλύτερο μέλλον. Μέσα σε νεοαναγειρόμενες οικοδομές, με μοναδικό τρόπο να ζεσταθούν αυτοσχέδιες σόμπες από κάδους σκουπιδιών, οι άνθρωποι που άλλαξαν την όψη της Πάτρας – άνθρωποι χωρίς φωνή – μιλούν στους ΝΕΟΥΣ ΦΑΚΕΛΟΥΣ.

«το κύκλωμα»

ΟΙ ΝΕΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ αναζητούν τα ίχνη ενός μεγάλου κυκλώματος διακίνησης λαθρομεταναστών στην πόλη της Πάτρας. Άνδρες των σωμάτων ασφαλείας που παραβιάζουν τους νόμους αλλά και μυστικές επιχειρήσεις που οδηγούν στους άγνωστους δρόμους της παράνομης διακίνησης. Μπροστά στην κάμερα της εκπομπής επιχειρήσεις του Λιμενικού και συλλήψεις λαθρομεταναστών που ψάχνουν απεγνωσμένα έναν τρόπο για να διαφύγουν στην Ευρώπη.

«η πόλη της αμαρτίας»

Ο Τάσος Τέλλογλου ταξιδεύει στην «πόλη της αμαρτίας», στην Σόφια της Βουλγαρίας για να ερευνήσει γιατί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «πάγωσε» 500 εκατομμύρια Ευρώ βοήθειας προς τη χώρα για λόγους διαφθοράς αλλά και τι σημαίνει αυτό για την Ελλάδα. Ο Τάσος Τέλλογλου μιλά αποκλειστικά με τα «αδέλφια-μαφιόζους» που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο κέντρο του μεγαλύτερου σκανδάλου διαφθοράς της Βουλγαρίας

Διάρκεια: 55:00

Έτος Παραγωγής: 2008

Γλώσσα: Ελληνικά

Υπότιτλοι: Όχι

Κωδ.Καταχώρησης: ΤΕ100

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *