Πρωταγωνιστές – Το Πέραμα

protaggggΠρωταγωνιστές – Το Πέραμα

«Εργατιά, καζάνια, ο θρύλος ο Λούης και οι Active Member»
Περίληψη: Μια μεγάλη βόλτα στο Πέραμα, τη λαϊκή «συνοικία» του Πειραιά, κάνουν οι «Πρωταγωνιστές», την Τρίτη 24 Μαρτίου, στις 24:00 στο MEGA.
Το Πέραμα κάποτε πρωταγωνιστούσε στον ελληνικό κινηματογράφο και στο γνήσιο λαϊκό τραγούδι. Πώς όμως ζουν σήμερα οι 45.000 κάτοικοί του;
Η κάμερα της εκπομπής συναντά:
Το Μιχάλη Μυτακίδη, τον ιδρυτή των Active Member, σε μια σπάνια συνέντευξή του και την Σανταζίνια, τη γυναίκα και συνεργάτιδα του. Παρακολουθεί τα μέλη του συγκροτήματος στα αμπάρια ενός πλοίου προς Σαλαμίνα ενώ συγκεντρώνουν φυσικούς ήχους για το νέο τους πρότζεκτ με μουσικές περιβάλλοντος.
Τον «Ζορμπά του Πειραιά», τον Λούη, τον ήρωα του βιβλίου του Κώστα Μουρσελά «Βαμμένα Κόκκινα Μαλλιά». Ο «καπετάνιος» – έτσι θέλει να τον φωνάζουν – κατεβάζει τον Σταύρο Θεοδωράκη σε ένα καρνάγιο. «Αξίζει να πεθάνεις ή για μια ιδέα ή για δυο γυναίκες», θα πει ο θρύλος του Περάματος.
Οι «Πρωταγωνιστές» καταγράφουν τη ζωή στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, στην παραγκούπολη του ‘Ανω Περάματος αλλά και στο Νέο Πέραμα με τις Μερσεντές και τις καφετέριες.

Διάρκεια: 61:20

Έτος Παραγωγής: 2009

Γλώσσα: Ελληνικά

Υπότιτλοι: Όχι

Κωδ.Καταχώρησης: ΤΕ087

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *