Εγκλωβισμος πολιτικων στο Πολυτεχνειο 10 – 5 – 2005

Εγκλωβισμός πολιτικών στο Πολυτεχνείο 10 – 5 – 2005

Το βίντεο αποτελούν αμοντάριστα πλάνα από την κάμερα της εκδήλωσης. Εμφανίζονται οι ομιλητές, αλλά τα 10′ τελευταία λεπτά η ατμοσφαιρα αλλάζει…

Επεισόδια ξεκίνησαν μετά τον τραυματισμό ενός συντρόφου από πυροβολισμό ένοπλου αστυνομικού συνοδού βουλευτή.
Ομάδα περίπου 40 συντρόφων επιτέθηκε προηγουμένως εναντίον της προσωπικής φρουράς των βουλευτών, όταν αντελήφθησαν, γυρίζοντας από πορεία, ότι επρόκειτο για ένοπλους αστυνομικούς μέσα στο χώρο του Πολυτεχνείου. Από τη σφαίρα του αστυνομικού, οδηγού του Βερελή, ο σύντροφος τραυματίστηκε στο πόδι και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο, συνοδεία του πρώην βουλευτή Φοίβου Ιωαννίδη.
Εντός του κτιρίου αποκλείστηκαν πολλά άτομα, μεταξύ των οποίων και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος και Χρίστος Βερελής, ο πρώην βουλευτής Λασιθίου Φοίβος Ιωαννίδης, ο Σπύρος Βούγιας, ο υποψήφιος υπερνομάρχης Αθηνών Γιάννης Τζανετάκος κα .

Στην πορεία των γεγονότων οι καταληψίες έθεσαν τρία αιτήματα, προκειμένου να αποχωρήσουν από το Πολυτεχνείο. Τα αιτήματα των αναρχικών ήταν: α) να ανακοινωθεί το όνομα του αστυνομικού που πυροβόλησε, β) να εκδοθεί από την πρυτανεία του Πολυτεχνείου ανακοίνωση που θα περιγράφει και θα καταδικάζει το επεισόδιο και γ) να τους επιτραπεί η αποχώρηση χωρίς συνέπειες.Τελικά μετά την ικανοποίησή τους, αποχώρησαν περίπου στις 4:30 τα ξημερώματα αρχικά οι καταληψίες και στη συνέχεια οι περίπου 130 αποκλεισμένοι.

Οι βουλευτές, οι άλλοι πολιτικοί βρίσκονταν σε εκδήλωση για την παρουσίαση βιβλίου του συγγραφέα Χάρη Μακρυγιώργου, στην αίθουσα Γκίνη του Πολυτεχνείου.

Διάρκεια: 60:00

Έτος Παραγωγής:

Γλώσσα: Ελληνικά

Υπότιτλοι: Όχι

Κωδ.Καταχώρησης: ΚΒ025

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *