Παλαιότερες Εκδηλώσεις

Παρουσίαση Μπροσούρας

Ιχνηλατώντας το Δεκέμβρη του 2008 (επανέκδοση)

Η μπροσούρα αυτή εκδόθηκε τον Μάη του 2009, όταν σύντροφοι,μεταξύ αυτών και ο Λ.Φούντας, στον οποίο και αφιερώνεται η έκδοση, επιχείρησαν να αποτυπώσουν τις εμπειρίες, τις μνήμες και τα γεγονότα που σημάδεψαν τον Δεκέμβρη του 2008. Περιλαμβάνει ένα χρονικό της εξέγερσης του Δεκέμβρη, την κατάληψη στην ΓΣΕΕ, τις δράσεις αλληλεγγύης εντός και εκτός των συνόρων, τη στάση του κράτους, την καταστολή,τη θέση των μίντια κ της καθεστωτικής αριστεράς καθώς και τις επιστολές των φυλακισμένων συντρόφων σχετικά με τον Δεκέμβρη. Η επιλογή της επανέκδοσης της μπροσούρας επιχειρεί να ανακαλέσει στη συλλογική μνήμη τα γεγονότα εκείνα που διαμόρφωσαν την εξέγερση του Δεκέμβρη, που διατάραξαν συθέμελα την κοινωνική ειρήνη, να καταδείξει την αποδοχή που οι πρακτικές και τα προτάγματα του α/α κινήματος είχαν από μεγάλα κοινωνικά κομμάτια.

Σάββατο 09 Φεβρουαρίου

στις 20.00

από το

Ταμείο Αλληλεγγύης Φυλακισμένων και Διωκόμενων Αγωνιστών

 

Θα ακολουθήσει καφενείο οικονομικής ενίσχυσης

με hip hop, trip hop, dubstep, two step, grime και leftfield  ήχους

Προβολή Ντοκιμαντέρ

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου

στις 20.30

Θα ακολουθήσει καφενείο οικονομικής ενίσχυσης

Παρουσίαση – Συζήτηση

Προβολές Ντοκιμαντέρ

Δύο ντοκιμαντέρ για τις αντιστάσεις του παλαιστινιακού λαού απέναντι στον ιμπεριαλισμό του ισραηλινού κράτους.

Μία εποχή στην κόλαση (2009),

Διάρκεια 44′

Οι χίλιες όψεις της κατεχόμενης ζωής των παλαιστινίων και οι προϊούσες αντιστάσεις. Βίντεο των “αναρχικών από τις δυτικές συνοικίες της αθήνας και του πειραιά”, που προβλήθηκε για πρώτη φορά σε κεντρική εκδήλωση στο Πολυτεχνείο τον Απρίλη του 2008, δημιουργημένο στο πλαίσιο της αντιεμπορευματικής/αντιθεαματικής συλλογικότητας για την αυτοοργανωμένη ανθρώπινη δημιουργία και έκφραση “+τεχνια-“.

Η ακτινοβολία της αντίστασης (2016)

Διάρκεια 59′

Το ντοκιμαντέρ «Η Ακτινοβολία της Αντίστασης» (Radiance of Resistance) εστιάζει στον αγώνα του παλαιστινιακού χωριού Νάμπι Σάλεχ, ενός από τα παλαιστινιακά χωριά των οποίων οι κάτοικοι αντιστέκονται για χρόνια στο ισραηλινό κράτος που κλέβει τη γη τους για την ανοικοδόμηση εποικισμών, που κλέβει το νερό και τις ζωές τους.

Βιβλιοπαρουσίαση

Βιβλιοπαρουσίαση

με τη συμμετοχή αυτοσχεδιαστικών μουσικών

Άτακτα Ποέματα

από τις γιαννιώτικες κινηματικές εκδόσεις

Καμιονέτα

Θα ακολουθήσει καφενείο οικονομικής ενίσχυσης

Προβολή Ντοκιμαντέρ

Κill ‘em’ all: Η ελληνοσερβική φιλία, η σφαγή στη Βοσνία, και η ελπίδα μοιρασιάς του κράτους της Μακεδονίας

Το πρώτο μισό της δεκαετίας του ’90, αξιοποιώντας την κατάρρευση του ανατολικού μπλοκ και την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, ο ελληνικός εθνικισμός / ιμπεριαλισμός απογειώθηκε. Νοιώθοντας παντοδύναμος στα βαλκάνια, στήριξε με κάθε μέσο τον σερβικό φασισμό, με την ελπίδα ότι Βελιγράδι και Αθήνα θα μοιραστούν την επικράτεια του μακεδονικού και μέρος εκείνης του αλβανικού κράτους.
Το βίντεο αυτό δημιουργήθηκε το φθινόπωρο του 2008, για λογαριασμό του αντιφασιστικού κινήματος, απ’ το Sarajevo και αντιφασίστες συντρόφους.

Προβολή Ντοκιμαντέρ

Η ιστορία του NoDAPL (120 λεπτά) καταγράφει την αντίσταση στον αγωγό πρόσβασης Dakota από τον Απρίλιο του 2016 μέχρι τον Μάρτιο του 2017. Η ταινία αναδεικνύει τις ενέργειες που έχουν αναλάβει οι προστάτες του νερού για να σταματήσουν την κατασκευή του πετρελαιαγωγού και διερευνά τις ενέργειες που έχουν διαπραχθεί απο τις δυνάμεις καταστολής , στρατιωτικούς και εταιρικούς μισθοφόρους για να εξουδετερώσουν τη διαρκή διαμαρτυρία. Το Black Snake Killaz χρονολογεί τα ιστορικά γεγονότα που ξεδιπλώνονται στο Standing Rock και παρουσιάζει μια πρωτοποριακή εμπειρία άμεσης δράσης. Αν και ο αγωγός πρόσβασης Dakota ολοκληρώθηκε, ο αντίκτυπος του κινήματος αντίστασης θα είναι μακροχρόνιος. Η σημασία της ιστορίας των προστατών του νερού αυξάνεται καθώς τα έργα εξόρυξης ορυκτών καυσίμων συνεχίζουν να επηρεάζουν ορισμένες από τις πιο ευάλωτες κοινότητες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το Black Snake Killaz: η ιστορία του NοDAPL είναι μία από τις πολλές ιστορίες που προέκυψαν απο το κίνημα NoDAPL .Η Unicorn Riot το παρήγαγε και το διαθέτει ως δημόσιο πόρο για να παρέχει ένα συνοπτικό αλλά λεπτομερή απολογισμό αυτών των ιστορικών γεγονότων.

Η παραγωγή πραγματοποιήθηκε από τη συλλογικότητα Unicorn Riot και διατίθεται στο κοινό υπό την άδεια χρήσης Creative Commons Non-Commercial No-Derivatives (CC-BY-NC-ND) δωρεάν για μη εμπορικούς, εκπαιδευτικούς σκοπούς.

 

[vsw id=”243709140″ source=”vimeo” width=”640″ height=”360″ autoplay=”no”]


Παρουσίαση – Συζήτηση

Σάββατο 18 Νοεμβρίου

στις 20:00

στην Κατάληψη στο Μπίνειο


Παρουσίαση – Συζήτηση

με την Ομάδα Tabboush

της εικονογραφημένης έκδοσης

«Μία ιστορία που συνεχίζεται»


Εργαστήριο Λογοτεχνίας

ergasthri_logotexnias

Στο εργαστήριο συμμετέχουμε όσοι επιθυμούμε να έρθουμε σε επαφή με τη συγγραφή ή έχουμε ήδη δοκιμάσει τα πρώτα μας  βήματα στο πεζό λόγο και τη ποίηση. Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου θα συζητήσουμε για τις αφηγηματικές τεχνικές, θα επιχειρήσουμε  δοκιμές με αφορμή τις φόρμες πεζού και ποιητικού λόγου, και θα  εστιάσουμε στη πλοκή, στη φόρμα, στα λογοτεχνικά ρεύματα, τα βασικά ποιητικά μέτρα και τον ελεύθερο στίχο. Ασκήσεις, κείμενα, παιχνίδια, αναγνώσεις και συζητήσεις για τη λογοτεχνία θα δώσουν σε όλους μας τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε κοινές αφηγήσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες: mpineio@riseup.net


Εκδήλωση – Συζήτηση

Workfare, Η Συνέχεια της Ανεργίας με Άλλα Μέσα

p32


Απεργιακό Καφενείο

draft 3_colouredΤην Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου στην Κατάληψη στο Μπίνειο

Στον χώρο θα λειτουργήσει απεργιακό καφενείο και θα γίνει παρουσίαση της λειτουργίας του Οπτικοακουστικού Αρχείου Μπινείου

Εργαστήριο Υποτιτλισμού Ταινιών

subtitle_workshop

Την Τετάρτη 20/05 στις 14:00 στην Κατάληψη στο Μπίνειο

Οδηγός εργαστηρίου υποτιτλισμού

Το video “Who are the zapatistas?” μεταφράστηκε και υποτιτλίστκε στο πλαίσιο του εργαστηρίου υποτιτλισμού που διοργανώθηκε στην Κατάληψη στο Μπίνειο το Μάιο του 2015.

 [vimeo]https://vimeo.com/129919934[/vimeo]


Προβολή Ντοκιμαντέρ

Περί της σύγχρονης δουλείας

on_modern_servitude

Το έντυπο της εκδήλωσης: Περί της σύγχρονης δουλείας

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *