Πριν την καταστροφή – Πυρηνικό ατύχημα στο Τσέρνομπιλ

chernobylΠριν την καταστροφή – Πυρηνικό ατύχημα στο Τσέρνομπιλ

Πριν την καταστροφή, το χρονικό της τραγωδίας – Πυρηνικό ατύχημα στο Τσέρνομπιλ

Όλες οι καταστροφές που προκλήθηκαν από ανθρώπινα λάθη από τα αεροπορικά δυστυχήματα μέχρι τις φωτιές σε τούνελ, έχουν κάτι κοινό μεταξύ τους: αποτελούν τραγικό αποτέλεσμα ενός συνδυασμού γεγονότων μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο.

Η σειρά της Granada μας καθηλώνει, ανακατασκευάζοντας λεπτό προς λεπτό, την αντίστροφη πορεία προς τις πιο μεγάλες και πρόσφατες καταστροφές.

Η σειρά μελετά προσεκτικά όλες τις έρευνες που έγιναν μετά τα ατυχήματα και τα λάθη που θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί.

Κάθε επεισόδιο παρουσιάζει λεπτό προς λεπτό τα λάθη, τις τραγικές στιγμές,, τους ήρωες και τις συγκλονιστικές ιστορίες επιβίωσης.

Χρησιμοποιώντας τις διηγήσεις αυτόπτων μαρτύρων, απόψεις ειδικών και την πιο σύγχρονη τεχνολογία, η μοναδική αυτή σειρά της Granada μεταφέρει τους θεατές κατευθείαν στην καρδιά των τραγικών γεγονότων.

Ανάμεσα στις ιστορίες που παρακολουθούμε, είναι η τρομακτική συντριβή του Κονκόρντ, οι εκρήξεις στον πυρηνικό σταθμό του Τσερνόμπιλ, η καταστροφική φωτιά στο τούνελ του Μονμπλάν.

Απρίλιος 1986. Στις εγκαταστάσεις πυρηνικής ενέργειας του Τσερνομπίλ στην Ουκρανία, πραγματοποιείται μια δοκιμή ρουτίνας, αλλά ένα ανθρώπινο λάθος θα θέσει την κατάσταση εκτός ελέγχου. Ο πυρηνικός αντιδραστήρας εκρήγνυται και 6 τόνοι ραδιενεργών καυσίμων εκτινάσσονται στον ουρανό. Οι χιλιάδες άνθρωποι που μολύνθηκαν αλλά και οι απόγονοί τους, βιώνουν ακόμα τα αποτελέσματα της ακτινοβολίας.

Διάρκεια: 47:14

Έτος Παραγωγής: 2008

Γλώσσα: Ελληνικά

Υπότιτλοι: Όχι

Κωδ.Καταχώρησης: ΤΕ088

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *