Οι Nέοι Φάκελοι – Η άγνωστη Κωνσταντίνα Κούνεβα

fakeloiΟι Nέοι Φάκελοι – Η άγνωστη Κωνσταντίνα Κούνεβα

Ο Αλέξης Παπαχελάς ανοίγει το φάκελο της δολοφονικής επίθεσης ενάντια στην Κωνσταντίνα Κούνεβα και αποκαλύπτει την πραγματική ιστορία της 45χρονης εργαζόμενης μητέρας από την Βουλγαρία, που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

«ΟΙ ΝΕΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ» φέρνουν στο φως αποκλειστικό βίντεο της Κούνεβα από τον ΗΣΑΠ, όπου εργαζόταν. Με οδηγό τον αδελφικό φίλο, που συμπαραστάθηκε στην 45χρονη Βουλγάρα ήδη από το περασμένο καλοκαίρι –όταν του εκμυστηρεύτηκε ότι δέχεται συγκεκριμένες απειλές – η κάμερα των «ΝΕΩΝ ΦΑΚΕΛΩΝ» ταξιδεύει στην πόλη της Βουλγαρίας, όπου η Κούνεβα σπούδασε ιστορία και αρχαιολογία και γέννησε τον 12χρονο σήμερα γιο της. Στο χιονισμένο Βέλικο Τάρνοβο «ΟΙ ΝΕΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ» συναντούν τους ανθρώπους, που η ίδια η Κούνεβα ζήτησε να διηγηθούν την ιστορία της αντί αυτής σε χειρόγραφο σημείωμά της προς την εκπομπή. Στο σπίτι της νονάς του γιου της, πέντε από τους πιο στενούς φίλους ανακαλούν χαρούμενες αλλά και δύσκολες στιγμές από την ζωή στην Ελλάδα και την Βουλγαρία. Πίσω στην Αθήνα, η μητέρα της Κούνεβα ανοίγει την καρδιά της στον Αλέξη Παπαχελά και αποκαλύπτει τις δύσκολες στιγμές της οικογένειας στον 9ο όροφο του Ευαγγελισμού.

Τέλος, συνάδελφοι της Κούνεβα, μιλούν για πρώτη φορά στην κάμερα για τις απροκάλυπτες πιέσεις που δέχτηκαν, ενώ στενή της φίλη και συνάδελφος εκμυστηρεύεται πώς έφτασε στο σημείο να στραφεί και η ίδια εναντίον της.

Δουλεμπόριο με σφραγίδα

Με αφορμή την υπόθεση της Κωνσταντίνας Κούνεβα, ο Τάσος Τέλλογλου ερευνά σε βάθος το σύγχρονο δουλεμπόριο χιλιάδων μεταναστών που καθαρίζουν καθημερινά οργανισμούς, υπηρεσίες και εταιρίες, εγκλωβισμένοι σε ένα καθεστώς πραγματικής ομηρίας.

«ΟΙ ΝΕΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ» αποκαλύπτουν πώς με την κρατική σφραγίδα και ανοχή από νοσοκομεία, υπουργεία, διευθύνσεις μέσης εκπαίδευσης και οργανισμούς παραβιάζουν συστηματικά την εργατική νομοθεσία για τις αμοιβές, το χρόνο εργασίας, και την ασφάλιση των εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας.

Στον Τάσο Τέλλογλου απαντά τόσο ο ΗΣΑΠ όσο και η εταιρία που είχε αναλάβει τον καθαρισμό των σταθμών του ηλεκτρικού. Αληθινές ιστορίες και αποκαλυπτικές μαρτυρίες από έναν κόσμο που συναντάμε καθημερινά. Ο Τάσος Τέλλογλου αποκαλύπτει ποιους συμφέρει το σύγχρονο δουλεμπόριο αλλά και ποιοι καλύπτονται πίσω από τις σφραγίδες συμβάσεων ύψους εκατομμυρίων ευρώ.

Επιχείρηση: ΑΠΑΓΩΓΗ

Η Σοφία Παπαϊωάννου ερευνά την επικίνδυνη «μόδα» των απαγωγών. Μπροστά στην κάμερα των «ΝΕΩΝ ΦΑΚΕΛΩΝ» Πειραιώτης επιχειρηματίας εξομολογείται για πρώτη φορά τις δραματικές στιγμές που έζησε κατά τη διάρκεια της απαγωγής και της συγκλονιστικής ομηρίας του γιου του που κράτησε δύο ολόκληρους μήνες.

Ακόμη, η Σοφία Παπαϊωάννου συναντά την ειδική ομάδα της αστυνομίας για τις επιχειρήσεις απαγωγών και ανατρέχει μαζί τους στις πιο γνωστές υποθέσεις απαγωγών στην Ελλάδα, ενώ απαντά στο ερώτημα πώς από την απαγωγή ενός ποδοσφαιριστή του Κεραυνού Αγίας Βαρβάρας στις αρχές της δεκαετίας του 1990 – τη γνωστή υπόθεση «Μαρσελίνο» – φτάσαμε σήμερα στην απαγωγή των 40 εκατομμυρίων ευρώ.

Διάρκεια: 55:40

Έτος Παραγωγής: 2009

Γλώσσα: Ελληνικά

Υπότιτλοι: Όχι

Κωδ.Καταχώρησης: ΤΕ084

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *